duminică, 5 ianuarie 2014

Paste cu sos de migdale şi avocado.

Din când în când, mă apucă rău de tot talentul culinar şi mă lovesc fel şi fel de idei creţe. Eu ţin să cred că sunt invenţii personale, de aceea, faptul că se regăsesc în reţete nemaiauzite şi nemaivăzute este o pură coincidenţă. Şi rog bucătarii cu acte în regulă să se abţină, I am just having fun!
Ultima mea incursiune în lumea ingredientelor chic a fost în urmă cu cîteva zile când, cu prea multă mâncare tradiţională în frigider, am simţit nevoia de altceva. Şi am pregătit aceste paste cu sos de migdale şi avocado. Am folosit o mână bună de migdale pe care le-am pisat în mojar, ulei de măsline, doi căţei de usturoi, un pahar de vin alb şi un avocado copt.


 Migdalele pisate le-am prăjit uşor în ulei de măsline, am pus usturoiul pisat şi am stins cu vin, apoi am adăugat pastele fierte al dente peste sosul rezultat, după ce s-a evaporat alcoolul, bineînţeles. Pastele nu le-am spălat şi le-am lăsat puţin să absoarbă sosul. Am pasat bine avocado şi l-am pus peste paste. Gata!


Iar ca desert, am făcut budincă de chia cu dulceaţă de cireşe amare. Dulceaţa de cireşe amare este preferata mea şi am făcut-o acum doi ani şi jumătate. Anul trecut nu s-au prea făcut cireşele amare, cireşe pe care le culeg din cireşi sălbatici. Sunt micuţe, negre şi au un gust dulce-amărui, unele fiind chiar amare de tot. Am muncit enorm la ele, e greu să scoţi sâmburii din fiecare, mai ales că sunt aşa mărunţele (cred însă că o să devin mai înţeleaptă şi o să îmi cumpăr ceva maşinărie de scos sâmburii, dacă o fi aşa ceva), însă rezultatul este unul delicios. Din păcate, din ultimul borcan a mai rămas doar un sfert, aşa că o să am de suferit până ce le va veni sezonul.
Seminţele de chia le-am descoperit prin intermediul unei prietene acum o lună. Este incredibil câte proprietăţi au! Le-am pus la înmuiat în lapte (se pot pune şi în lapte de soia sau de migdale), apoi le-am îndulcit cu dulceaţa de cireşe amare.
Well, dacă îndrăzniţi, la gătit cu voi!
Pupici!

4 comentarii:

CARMEN spunea...

woooow! o combinatie într-adevar nemaiauzita, dar care suna deosebit de delicios! am sa traduc sotului meu reteta sosului inventat de tine, sa vedem daca-l inspira. Noi luptam din greu impotriva kilogramelor adunate in vacanta de Craciun si acum ne ferim de carbihidranti si alimente denumite "calorii bomba" - aici, pastele si avocado dau o combinatie... foarte exploziva! :)
Ferice de cei carora silueta le permite!
O duminica minunata iti doresc!

Jo's spunea...

Partea bună e că poţi să te jocu cu această reţetă şi să adaugi şi altceva, după plac. Ei, dar kilogramele în plus şi pe la noi şi-au făcut apariţia, însă merităm un răsfăţ din când în când:) Să îmi spui cum a ieşit dacă o să gătiţi!

Strumful spunea...

Si mie imi place sa inventez in bucatarie, oricu mi-e foarte greu sa respect o reteta fara sa nu adaug ceva si de la mine.

Reteaua de bloguri spunea...

Invitatie concurs de blogging - Reteaua de bloguri

Reteaua de bloguri ( www.reteauadebloguri.ro ) este o platforma de concursuri interesante pentru toti bloggerii creativi.

Organizam periodic competitii cu premii foarte motivante. Toti bloggerii pasionati de scris, se pot inscrie la concursuri cu blogurile lor.

Inscrierile in Reteaua de bloguri se pot face prin completarea urmatorului formular de inscrieri online : http://www.reteauadebloguri.ro/inregistrare

Va invitam sa participati la primul concurs de blogging organizat de noi http://www.reteauadebloguri.ro/2014/01/concurs-lenjerii-de-pat/

Premiile puse in joc:
1. Premiul I: 400 RON;
2. Premiul al II-lea: 250 RON;
3. Premiul al III-lea: 150 RON.

Termenul limita de participare la concurs: 1 martie 2014

Trimiteți un comentariu