duminică, 10 noiembrie 2013

Stromae - Formidable (ceci n'est pas une lecon).

De la binecunoscutul "Alors on danse", până ceva mai recent, nu am mai ascultat nimic de la Stromae. "Alors on danse" a fost un cântec pe care îl auzeai peste tot, însă atunci nu am avut curiozitatea să mai ascult şi altceva de la el (dacă stau bine să mă gândesc, nu prea am avut timp de asta).
O bloggeriţă vorbea la un moment dat de el, aşa că m-am pus pe ascultat, începând cu "Papapoutai". Nu ştiu să spun ce îmi place la el. Dar îmi place. Poate pentru că se simte că pune suflet, poate pentru că fiind belgian cântă în franceză (deşi soarta l-ar fi putut la fel de bine să-l facă să cânte în germană), iar mie îmi place franceza (nu că aş cunoaşte-o pe cât îmi place).
"Formidable" este povestea unui bărbat părăsit, nefericit. Videoclipul este foarte tare şi cred că nu putea să exprime mai bine de atât starea acestuia. Zi ploioasă, înnorată, Stromae iese de la metrou mort de beat şi vorbind aiurea "Formidable, formidable/Tu étais formidable, j'étais fort minable,....etc". În staţia de tramvai Avenue Loise din Bruwelles oamenii se uită ciudat la el, unii îl ocolesc, alţii îi filmează. Apar clipuleţe pe net cu el beat, ca după câteva zile să lanseze videoclipul. Şi totul a fost filmat cu un telefon.
Poate unora li se va părea ciudat, însă eu sunt adepta principiului că farmecul stă uneori în lucrurile simple.
Ideea cântecului a pornit de la o experienţă personală a cântăreţului care a fost abordat la un moment dat, când era cu prietena sa, de un om al străzii care l-a întrebat "Alors, vous vous croyez beau?".
0 comentarii:

Trimiteți un comentariu