duminică, 22 septembrie 2013

Pâine Hokkaido.



Încep azi cu o postare de toată minunăţia. Atenţie! Pericol de "vi se va face poftă". Şi asta deoarece m-am hotărât să particip cu reţeta de pâine Hokkaido la concursul organizat de Laura Adamache şi Delimano. Uaaiii, chiar mi-ar place o oală ca aceasta! 
Fiindcă îmi place să lucrez cu aluatul şi îmi place şi să încerc mereu chestii culinare noi, am ales să fac această pâine, care la momentul în care m-am hotârât să o prepar întrunea două cerinţe: - era pâine, dar era una gata de a fi savurată la micul dejun - ceea ce nu a mai apucat să se întâmple, fiindcă nu a apucat dimineaţa;) - şi era ceva dulce. Şi să nu credeţi că am scăpat aşa uşor... a fost nevoie să o mai fac odată, şi încă odată, acum sunt la a treia tură!
Iată de ce aveţi nevoie, aşa cum Laura prezintă pe sit-ul ei:

Ingrediente:
  • 600 g faina
  • 210 g lapte
  • 100 g frisca lichida
  • 1 ou
  • 30 g amidon porumb
  • 80 g zahar
  • vanilie sau orice alta aroma
  • 8 g sare
  • 20 g drojdie proaspata/7 g drojdie uscata
  • nutella
Mod de preparare: - eu nu am maşină de făcut pâine, astfel că am ales cealaltă variantă, cu mâna:
amestecam faina cu amidonul si o punem intr-un vas de plastic. Dizolvam drojdia proaspata in laptele, amestecat cu frisca lichida, usor incalzit si apoi il turnam in centrul fainii. Adaugam 1 ou, zaharul, vanilia si incepem sa framantam aluatul. Cand capata putina consistenta adaugam sarea si framantam pana cand aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini. Acoperim vasul cu folie de plastic alimentara si lasam aluatul sa dospeasca cca 2 ore, intr-un loc caldut, ferit de curenti reci de aer.



Dupa ce aluatul a dospit, il asezam pe planul de lucru pudrat cu faina si il impartim in 6 bucati egale.
Intindem fiecare bucata de aluat intr-o foaie groasa de cca 0,4-0,5 cm si lata cat forma in care vom coace painea hokkaido.
Dupa ce am intins toate bucataile de aluat, le ungem din abundenta cu nutella si apoi le rulam.



Ungem forma de paine/cozonac/chec, tapetata cu hartie de copt, asezam rulourile umplute cu ciocolata, unul langa celalalt. Asezam painea hokkaido sa dospeasca pana cand ajunge la buza formei. Laura o unge cu putin lapte caldut si o pudrează cu zahar de trestie sau zahăr granulat înainte de a o băga în cuptor. Eu am făcut aşa la primele două pâinici, însă la ultima am băgat-o în cuptor, am lăsat-o să se coacă şi doar când era aproape gata am uns-o cu puţin lapte amestecat cu miere şi am presărat zahăr deasupra.


Coacem delicioasa paine umpluta cu nutella, in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 20-30 minute sau pana cand suprafata painii este rumena. Ale mele pâinici au luat-o de fiecare dată razna şi nici în ruptul capului nu au vrut să se coacă ordonat ca şi cea a Laurei.


O scoatem din cuptor, o lasam 2-3 minute sa se raceasca in forma, apoi o scoatem din forma si o asezam pe un gratar.
Feliem painea hokkaido dupa ce s-a racit putin si o servim.


Să aveţi o duminică superbă!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu